top of page

Magnus William Olsson i samtal med Jonas Ellerström

Magnus William Olsson

Thursday, 21 October 2021

15:00

Litteratur

Magnus William-Olsson i samtal med Jonas Ellerström om sitt författarskap

Jonas Ellerström intervjuar poeten, essäisten och översättaren Magnus William Olsson. Magnus är också grundare till poesikritiksajten Örnen och kråkan. Förutom detta har han samarbetat med många konstnärer och tonsättare och gjort utställningar, ljudverk för radio, kör, elektronik och soloinstrument.

Magnus William-Olsson född 6 november 1960, är en svensk poet, essäist och översättare. Han var i början av 1980-talet en av redaktörerna för tidskriften 80-tal och under 1990 redaktör för Bonniers Litterära Magasin. Han är även verksam som litteraturkritiker i Aftonbladet och som översättare av såväl klassisk som modern poesi. Han har även grundat poesikritiksajten Örnen och kråkan. William-Olsson har samarbetat med många konstnärer och tonsättare och tillsammans med dem har han bland annat gjort utställningar, ljudverk för radio, kör, elektronik och soloinstrument. Som essäist och kritiker har han främst ägnat sig åt poesi och hans verk finns översatta till ett tjugotal språk.

_______________________
Det här är ett evenemang som ingår i at the Fringe-festivalen 2021 som arrangeras av Kultivera ihop med Litteraturcentrum Kvu, SPEGEL, write4Word, Red Door, La libélula Vaga, Populär Poesi, och Magnus Grehn Förlag
Med stöd från Svenska Akademien, Kultrurrådet. Region Jönköping, EFG, PlanB, Kulturens, Tranås kommun

bottom of page