top of page

"Teckna hellre än bra"

Jonas B Svensson

Tuesday, 19 October 2021

15:00

Teckning

Jonas Bengt Svensson är poeten som sedermera även blev tecknare. Av olika anledningar har Tranås ofta hamnat i hans blickfång.

Jonas Bengt Svensson är poeten som sedermera även blev tecknare. Av olika anledningar har Tranås ofta hamnat i hans blickfång. Några av hans tidigaste dikter publicerades i Tranåsbaserade punkfanzinet Backlash för tjugo år sen, och hans senaste illustrationer återfinns i purfärska boken Stoppbiljett. Avstigning Tranås. Fritiof Nilsson Piratens tid i Tranås 1921-1931. Några dagar under Fringen kommer Jonas Bengt Svensson sitta och teckna i Kultiveras lokaler. På förmiddagarna dammsuger han Tranås på nya motiv, och på eftermiddagen skissar han på dessa. Kom gärna förbi och ta del av processen. Se suddgummin förverkas och blyertz blöda. Här finns ingen tanke på det perfekta resultatet, det blir vad det blir. Se det som en önskan att sänka garden och i punkens anda teckna hellre än bra.

_______________________
Det här är ett evenemang som ingår i at the Fringe-festivalen 2021 som arrangeras av Kultivera ihop med Litteraturcentrum Kvu, SPEGEL, write4Word, Red Door, La libélula Vaga, Populär Poesi, och Magnus Grehn Förlag
Med stöd från Svenska Akademien, Kultrurrådet. Region Jönköping, EFG, PlanB, Kulturens, Tranås kommun

bottom of page