Passion for words: Anna Nygren "Berättelser om flickskap och galenskap"

Painted Greek Island

Anna Nygren

2020-10-17

14:00

Strandbaren | Sända digitalt

Litteratur

Smaksätt lunchen med litterära röster. Ta en paus från det dagliga bruset och lyssna till festivalens författare som berättar vad som hänför och driver på dem i deras skapande.

När jag skriver fastnar jag alltid i ett berättande om flickor, hur det är att försöka vara en flicka i den här världen, att misslyckas, att fastna, att försöka igen. Jag skriver om elaka flickor och fula flickor och misslyckade flickor. Jag skriver om ett flickskap på gränsen till galenskap, för jag tänker att det i den här världen är så svårt att vara tjej, att man kan bli galen av försöken, eller betraktas som galen. Med språkets hjälp vill jag utforska den positionen, gräva i den och dissekera den.


Anna Nygren, född 1990, kommer från Norrköping men är numera verksam i Göteborg, har läst Biskops-Arnös författarskola och skrivit mycket för teater. Hösten 2020 kommer hennes debutroman "Hunger" ut. Förutom skrivandet sysslar Anna med textilkonst.

AT THE FRINGE
 
 
Oct 16 - Oct 24, 2021
Tranås - Sweden

at the Fringe-festivalen 9-18 oktober 2020 arrangeras av Kultivera med hjälp av Kulturens, Tranås kommun, Litteraturcentrum KVU, SPEGEL, WriteForWords,
Svenska Akademien, Kultrurrådet. Region Jönköping, EFG, PlanB, Red Door, La libélula Vaga, Badhotellet, Populär Poesi, Magnus Grehn Förlag