top of page

Författarsamtal: Platsens Författare

Painted Greek Island

Jonathan Jansson, Thilda Rydberg, Thilion Strömberg

2020-10-16

14:00

Livestreaming

Litteratur

Förflyttade Författare: Tranås författarstipendium i Fritiof Nilsson Piratens anda Thilda Rydberg, Thillion Strömberg och Jonathan Jansson jobbade sommaren 2020 som författare. De berättar om hur Fritiof Nilsson Piraten inspirerar dem, om sitt skrivande och läser ur sommarens produktion.

Aleisa Ribalta föddes i Havanna, Kuba 1971. Hon har bott i Sverige sedan 1998 och arbetar som datalärare. På fritid är hon poet och översättare. Hon har publicerat diktsamlingarna Talud och Tablero på spanska. Hennes dikter har översatt till katalanska, engelska och svenska. Hon har deltagit i två antologier av kvinnliga poeter och i Jönsköpings Poesifest 2019. Aleisa är också ansvarig utgivare för bloggen La Libélula Vaga, en samling av litteratur utan gränser i flerspråkiga nyanser. (www.lalibelulavaga.com).

Jonathan Jansson är född 2003 i Huddinge, Stockholm och uppvuxen i Aneby, Småland. Han går sitt andra år på Holavedsgymnasiets samhällslinje och har planer att bli statsvetare. Hans dikter genomsyrar en stark intresse for mänskligheten, samhällsfrågor och politik. Jonathan har hållit tal i Sveriges riksdag och är även medlem i ett politiskt ungdomsförbund. Han har också ett starkt lyriskt engagemang och en kärlek för litterära gestalter. Jonathan skriver lika mycket prosa som poesi. Flera av hans noveller är opublicerade.

Thilda Rydberg. (2001, Sverige). Har precis tagit studenten. Börjar denna hösten utbildningen: Svenskt Litteratur- och Språkvetenskap samt Historia på universitet. Skriver både poesi och prosa och är intresserat av mysterium, drama och historia. Har två färdiga romaner opublicerade och skriver den tredje som kompletterar trilogin, nu under redigeringsprocess. Som författare och sedan en väldigt tidig ålder har deltagit i Young Writers Lab och andra festivaler och worshops. Numera har hon fått en stipendium för att skriva denna sommaren på Platsens Författare i Tranås av Region Jönköping.

Thiliom Strömberg. (Sverige, Mjölby, 2002). Går på Gymnasiet i sitt tredje år nu. Är en skådespelare och poet och hans intresse har alltid varit medeltiden, mytologin, teatern och poesin.

bottom of page