top of page

Get to know our
ARTISTS

Literature

Augustin Erba

Augustin Erba

Augustin Erba är författare och haikupoet. Han har skrivit haikus i femton år och säger att det påverkat hans romanskrivande.

Fringeologys4

Fringeologys4

Rizah Sheqiri

Rizah Sheqiri

Rizah Sheqiri, född 1961 i Kosova. Han är fil magister i pedagogik, författare och översättare från och till svenska och albanska. Han är aktiv med litterära och kulturella evenemang i Blekinge, i Sverige och internationellt. Nu är han redaktör för Blekinges skrivar-klubbs tidskrift ”Groblad” sedan 2015. Skriver poesi och prosa på albanska och svenska.

Sokol Demaku

Sokol Demaku

Sokol är journalist, pedagog, poet, författare, översättare. Huvudansvarig och utgivare till tidskriften ”Dituria”, och ”Radio dituria” och engagerad i flera olika litterära kulturprojekt i Borås, Sverige och internationellt. Han skriver berättelser och dikter för vuxna men framför allt översätter han svensk litteratur till albanska och albansk litteratur till svenska och balkanska språk.

Marie Tonkin

Marie Tonkin

Marie Tonkin är poet och utkom senast med diktsamlingen Den dyrbaraste färgen eller Vad Hendrickje sa till Rembrandt (Black Island Books, 2022) och Pärlor ur min krona. Dikter i urval av Else Lasker-Schüler (Lejd, 2022).

Richard Thörn

Richard Thörn

Richard Thörn är präst i Svenska kyrkan, kyrkoherde i Södermöre pastorat strax söder om Kalmar sedan 2019. Dessförinnan många år som komminister i Jönköping och Huskvarna. Bor på landet med fru, tre tonårsbarn, hund och katter. Drömde om poesi och teater som ung. Tänkte sig forskarkarriär i teologi och kyrkohistoria som student. Förblev i stället i församlingstjänst och hittade tillbaka till poesin.

Ion Codrescu

Ion Codrescu

Johan Schöblom

Johan Schöblom

Johan Schöblom är poet, allkonstnär och aktivist. Boende i Uddebo i Västra Götaland, men uppväxt i Tranås

Carl-Johan Bachofner

Carl-Johan Bachofner

Carl-Johan Bachofner är en poet från Uppsala. Med plakat, performance och utställningar med sin poesikonst, når han de som normalt inte läser poesi. Han skriver om saker som korta ögonblick, långa eftertankar, det stora i det lilla, politik, kärlek, hat, familj, odling och annat som ingår i livet.

Gladiola Jorbus

Gladiola Jorbus

Född i Albanien, bor i Borås, är författare och pedagog. Skriver poesi och prosa på albanska och svenska.

Henrik Hermansson

Henrik Hermansson

Göran Strömqvist

Göran Strömqvist

Medverkade när the Fringe tog sin början. Under 2010-talet har han producerat dels på Oppenheim förlag, dels på eget förlag, Göran Strömqvist förlag. Han har nyligen översatt en av sna diktsamlingar, Kartongerna på min vind, till engelska. The boxes in my attic.

Anxhela Ziso

Anxhela Ziso

Anxhela född i Lushnja, i Albanien. Hon avslutade sina studier för agronom vid Universitetet i Tirana. Nu är hon aktiv i albanernas kulturliv i Borås, ingår i redaktionen till Närradion Radio Dituria, i redaktionen för tidskriften Dituria samt leder dansensemblen för AKC ”Migjeni” Skriver poesi och prosa på albanska och svenska.

Bahtir Latifi

Bahtir Latifi

Bahtir föddes i Vushtrri, Kosovo. Han studerade i Prishtina och tog sin examen inom journalistikområdet vid högskolan för journalistik. Verkar sedan 2006 i Sverige som aktiv värd för radioprogram, varit aktiv sedan början och fortsätter till denna dag. Skriver poesi och prosa på albanska och svenska.

Anna Maris

Anna Maris

Mats Granberg

Mats Granberg

Mariko Kitakubo

Mariko Kitakubo

Fringeologys6

Fringeologys6

Louise Halvardsson

Louise Halvardsson

Jimmie Svensson

Jimmie Svensson

Elizabeth Torres

Elizabeth Torres

Elizabeth resides in Copenhagen, where she works as a writer and translator, directs Red Door Magazine and Red Door Gallery, Copenhagen, and is host to the Red Transmissions Podcast. Most recent publications: Det usynlige sår/La herida invisible (The invisible wound), a selection of her poetry translated to Danish.

Kenneth Lindegren

Kenneth Lindegren

Daniel Malpica

Daniel Malpica

Daniel Malpica is a Helsinki based writer, graphic designer and producer. He is author of the books Paréntesis (RDLPS, 2017), Marduk: Senectus Signum (Bakcheia,2009) and Ex-Aether (Molinos de, 2012). His latest books 'Se escribe con X' and 'Manuke Libre' have received some grants from the Arts Promotion Centre Finland and the Kone Foundation but they remain unpublished. As multimedia artist Malpica has curated and designed more than a dozen of experimental lit events.

Hans Kjellsson

Hans Kjellsson

Född 1960 i Ronneby, har bott i Malmö med omnejd sedan början av 80-talet. Skriver, och har skrivit hela mitt vuxna liv som en nödvändighet. Debuterade med "Bakom Söderväggen", en diktsamling på Fri Press nu i jan 2022. Hoppas kunna följa upp denna med andra textexperiment eftersom bilderna aldrig upphör att bygga bo i mitt huvud.

Emil Ahlbertz

Emil Ahlbertz

Emil Ahlbertz. Poet & bosatt i Malmö. Aktuell med diktsamlingen Insändarpoesi (2021) utgiven av Fri press förlag.

Helena Heyman

Helena Heyman

Helenas senaste bok "Avlägsen Koltrast", dikter inspirerade av naturen, utgavs 2021 av Fri Press. Hon har även högskoleutbildning i Muntligt berättande i teori och praktik, och framträder i olika sammanhang som berättare. Hon har studerat lyrik och litterärt skapande i Lund. Hon är publicerad i naturtidskrifter och tidningar med naturinspirerade dikter och berättelser och utkom med fågel/naturlyrikboken ”Näktergalen övertar natten” 2007, Palmkrons förlag.

Joke Guns & Vilma Andersson

Joke Guns & Vilma Andersson

Joke Guns är en etablerad barnboksförfattare med belgiska rötter. Hon älskar att skriva om små saker som har stor betydelse. Att illustrera gör hon mest med blyerts, ritkol, akvarell och gouache. Vilma Andersson är konstnär och illustratör, uppväxt och verksam i Småland. Hon målar gärna grönskande landskap i olja, akvarell, gouache, blyerts men att teckna människor ligger närmast hjärtat. De är medlemmar i Bilderbokskollektivet, en nystartad förening och mötesplats för bilderboksskapare.

Johan Landgren

Johan Landgren

Johan Landgren bor i Villands Vånga, ett par mil nordost om Kristianstad. Han debuterade 2021 med diktsamlingen "Sila himmel, sila jord". När Landgren inte skriver, läser, odlar eller vandrar i skogarna omkring sin gård arbetar han med pedagogisk utveckling på Högskolan Kristianstad.

Johan Holmlund

Johan Holmlund

Poet och sångare i indierockbandet Easy. Född i Jönköping 1965, numera bosatt i Tyskland. Har efter diktardebuten 2010 givit ut fem diktsamlingar, den senaste Skuggkabinettet utkom 2018. 2020, i samband med Easy- skivan Radical Innocence, utkom en samling med Johans musiktexter: A Secret Challenge - Selected Lyrics 1990-2020. På At the Fringe kommer Johan Holmlund läsa ur sin kommande bok: Atomerna.

Jonas Bengt Svensson

Jonas Bengt Svensson

Jonas Bengt Svensson, född 1970 och bosatt i Malmö. Han bokdebuterade 2006 med en krönikesamling om supporterskap och fotboll. I sin senaste diktsamling Jag hamras vaken av hundra tjälhål (Smockadoll förlag 2019) skildras arbetet som tidningsbud på den skånska landsbygden. Till årets Fringefestival anländer han med ett nyskrivet diktmanus och två års nykterhet i bagaget. Räkna med darr på rösten när han läser texter på teman som klass, beroende och vanmakt. Och tänder.

Kerstin Park

Kerstin Park

Kerstin Park rör sig gärna i naturen och skriver såväl facklitteratur som lyrik, det senare med förkärlek till japanska versmått. Delaktig i ett flertal antologier och haikutidskrifter, även internationellt. En egen samling haikudikter Längs vägen - världen kom ut 2020 på Fri Press.

Lars Andersson

Lars Andersson

Lars Andersson (född 1951) gav ut sin första diktsamling, “… och vi teg”, 1979. I december 2021 kom hans fjärde diktsamling ut, “Som ett ögonblick”. Lars är också redaktör för tidskriften Periferi som kom med sitt åttonde nummer våren 2022. Periferi är tänkt att vara en oas för poesiläsande och poesiskrivande personer. Svart på vitt i all enkelhet. Lars är numera bosatt i Skinnskatteberg i Bergslagen och har jobbat som lärare under sin yrkeskarriär. Åren innan pensionen var han kommunalråd.

Lasse Söderberg

Lasse Söderberg

Lasse Söderberg är en författare, poet, essäist och översättare som även varit litteraturkritiker i dagstidningar. Som ung poet publicerade han sig först i skrifter, som Metamorfos-gruppen gav ut i början av 50-talet. Sedan dess har han givit ut ett stort antal egna diktsamlingar, samt översatt och tolkat fransk-, spansk-, katalansk- och engelskspråkig poesi. Han har i flera år varit med att arrangera Internationella Poesidagarna i Malmö. Lasse Söderberg fick professors namn 2002.

Fringeologys5

Fringeologys5

Ola Lundqvist

Ola Lundqvist

Jag heter Ola Lundqvist, är född 1990 och bosatt i Linköping. Arbetar som behandlingspedagog. Skriver poesi och dramatik. Tidigare publicerade böcker är Slänter, Lee Harris, Östgötarymder och Kryptider.

Peter Nyberg

Peter Nyberg

Peter Nyberg har givit ut tolv böcker inom genrerna poesi och essäistik samt sex översättningar från engelska till svenska. Den senaste boken är en split med Camilla Mollung: Ett innerligt sätt att förintas/Wittgensteins brorsas högra hand (2022) och en översättning av den walesiska poeten Dominic Williams: En galen man på tåget (2022). Mellan 2009 och 2019 grundade och drev han tidskriften Populär Poesi. Numera skriver han framför allt litteraturkritik i tidskrifterna Horisont och Ny Tid.

Pablo Saborio

Pablo Saborio

Pablo Saborío is a Costa Rican-born visual artist and poet based in Copenhagen, Denmark. His poetry has appeared in numerous literary journals, including Columbia Journal and Conduit. He is poetry editor at Red Door Magazine.

Stefan Albrektsson

Stefan Albrektsson

Stefan Albrektsson, med rötterna i Vadstena bor sedan 1994 i Halmstad. Han arbetar som musiker, elgitarrpedagog och skrivkurslärare vid Halmstads Kulturskola. Tidigare utgivningar: Upplysta mörkrum tillsammans med konstfotografen Gunnar Sjödin (2017), Sjöstjärna (2019) Duetter med Gunnar Sjödin (2020) och Att fågla, att fly, att förbli (2022). Han har också blivit publicerad i magasinen Flum, Populär Poesi, Periferi samt i antologierna Poesi 10.0 – 10 år med poeter.

Tina K. Persson

Tina K. Persson

Poet och kulturskribent som även framträtt på olika scener i musik- och konstsammanhang under ett tjugotal år. Medlem i konstnärskollektivet Italienska Palatset I Växjö och debuterade som poet 2005. Året därpå kom ”Högläsning för hundar” följt av flera diktsamlingar. Senaste diktsamling: Tecken för häst – en triptyk, Fri press förlag. Har även skrivit en roman och medverkar i ett flertal antologier.

Stephen Treharne

Stephen Treharne

Writing poetry in landscape is where my pen comes alive. The pure energy of nature flows of hiraeth. My heart beats with excitement when I have completed a landscape of words. My poetry in Landscape is written not just of nature but also of the Welsh industrial past. Old buildings capture the imagination of Welsh culture, not just the past but also the present. I hope to write about the industrial or urban landscape of Tranås and translate the words into the Welsh language.

Jenny Luks

Jenny Luks

Jenny Luks är poet från Göteborg med rötterna i Östergötland. Hen beskriver både ljus och brutalt mörker i sina dikter. I boken Förmångligandet av stjärnor inspireras hen av vispoeten Alf Hambe och i aktuella boken Kornskiktet skildras ickebinäritet – alltid mot en surrealistisk kuliss.

Titti Spaltro

Titti Spaltro

Född 1965, halvt italiensk och halvt svensk, fotograf, filmare och poet. Har fotograferat hemlösa under lång tid, och gett ut en fotobok *Utanför * tillsammans med Mattias Nilsson. Har haft en fotoutställning * Kollektivliv* i Stockholm (2016) och Åbo (2017),ett femårsprojekt som handlar om vardag och fest i två kollektiv i Åbo. Håller på med ett filmprojekt om södra Sveriges ekobyar, som jag har filmat under en lång vandring till Skåne tillsammans med Lars Larsen.

Aleisa Ribalta Guzman

Aleisa Ribalta Guzman

Aleisa Ribalta föddes i Havanna, Kuba 1971. Hon har bott i Sverige sedan 1998 och arbetar som lärare. På fritid är hon poet och översättare. Har översatt från svenska till spanska svenska poeter som E. Diktonius, A. Stringberg, K. Boye och E. Södergran. Har publicerat diktsamlingarna Talud och Tablero på spanska. Hon har deltagit i två antologier av kvinnliga poeter och har deltagit på flera festivaler. Aleisa är också ansvarig utgivare för bloggen La Libélula Vaga (www.lalibelulavaga.com)

Angela Garcia

Angela Garcia

Föddes i Colombia. Poet, översättare och kulturintroduktör verksam i Malmö. Har publicerat nio diktsamlingar och ett antal översättningar, bland annat av Maria Gripe, Magnus W. Olsson, Jasim Mohamed, Lasse Söderberg och Bruno K. Öjier. Ansvarig för Världspoesidagen i Malmö. Har fått priset Casa de América de Poesía Americana 2021 i Madrid, Spanien.

Beatriz Quevedo de Hansen

Beatriz Quevedo de Hansen

Beatriz Quevedo de Hansen och kom till Sverige 1977 som politisk flykting från Argentina. Hon har medverkat i ett flertal antologier och arbetat som krönikör i GP Nära. 2019 kom hennes första bok "Skärvor" (poesi) och 2022 "Flyktens alla rum" (självbiografi). Utgiven av Fri Press.

Birk Andersson

Birk Andersson

Bor i Malmö, arbetar på kommunen, sitter i ett par styrelser, odlar grönsaker och svamp på fritiden. I år kom min fjärde bok med haikudikter ut; "Anarcho Haiku"

Pankhuri Sinha

Pankhuri Sinha

Pankhuri Sinha bilingual poet, writer, journalist, lecturer and editor from India who’s work has been translated in over 22 countries.

Performance Arts

Tilda Lärke

Tilda Lärke

COMPASS Stage showcases new works by young and emerging contemporary dance artists, creating a space to share their work with new audiences and talk about their own artistic process in a joint artist talk after the performances.

Ana Paula

Ana Paula

COMPASS Stage showcases new works by young and emerging contemporary dance artists, creating a space to share their work with new audiences and talk about their own artistic process in a joint artist talk after the performances.

Milica Denkovic

Milica Denkovic

Ines Lampreia

Ines Lampreia

Fuji Hoffmann

Fuji Hoffmann

Dominic Williams

Dominic Williams

Dominic Williams lectures in the Faculty of Humanities and Performing Arts at the University of Wales Trinity Saint David. He is also is a poet, a performer and creative writing mentor. Since 2014 he has curated the literary programme for an international arts festival At the Fringe in Tranås, Sweden Williams enjoys the learning process of working collaboratively and is currently developing a series of improvised spoken-word and movement performances in collaboration with dancer Stina Nilsson.

Storm Dunder

Storm Dunder

Louise Halvardsson

Louise Halvardsson

Deniz & Sadik Seven

Deniz & Sadik Seven

Amanda Gustavsson

Amanda Gustavsson

Yellow

Yellow

Stina Nilsson

Stina Nilsson

Sarah Stearns

Sarah Stearns

Rita Maria Munoz Farias

Rita Maria Munoz Farias

Jonathan David

Jonathan David

Merja Pöyhönen

Merja Pöyhönen

Francesco Nchikala

Francesco Nchikala

Amit Oddes

Amit Oddes

Tova Ekenberg

Tova Ekenberg

DHMJ

DHMJ

Film Residence 

Film

Linn Austli

Linn Austli

Under 2021 producerade och lanserade Linn en kortfilm om sin hembygds historia. Främst för att ge barn och alla andra kunskap om sin lokala historia men även för att hylla bygden och skapa en känsla av samhörighet och gemenskap. Linn kommer att prata om filmen men också om tankar kring att verka/arbeta lokalt och vad det kan bidra till. Linn fick Nässjö kommuns kulturpris 2022 för arbetet med filmen.

Jean-Jacques Martinod and Bretta C. Walker

Jean-Jacques Martinod and Bretta C. Walker

Jack Cochran and Pamela Falkenberg

Jack Cochran and Pamela Falkenberg

Ian Gibbs

Ian Gibbs

Fringeologys

Fringeologys

Hiroya Sakurai

Hiroya Sakurai

Harvey Goldman and Jing Wang

Harvey Goldman and Jing Wang

Ethaann Néon

Ethaann Néon

Frederica Foglia

Frederica Foglia

Ginerva Panzetti and Enrico Ticconi

Ginerva Panzetti and Enrico Ticconi

Francis Berry

Francis Berry

Émelie Léveillé

Émelie Léveillé

Emily Van Loan

Emily Van Loan

Elin Johnston

Elin Johnston

Désirée Jung

Désirée Jung

Clara Json Borg

Clara Json Borg

Charlotte Clermont

Charlotte Clermont

Claire Rosslyn Wilson

Claire Rosslyn Wilson

Charline Dally and Gabrilelle Harnois

Charline Dally and Gabrilelle Harnois

Berio Molina

Berio Molina

Camille Pueyo

Camille Pueyo

An-Laurence Higgins

An-Laurence Higgins

Azadeh Navai

Azadeh Navai

Andrea Novo

Andrea Novo

Aaron Pollard

Aaron Pollard

Allessandro Focareta

Allessandro Focareta

Adriana Barbosa and Fernanda Pessoa

Adriana Barbosa and Fernanda Pessoa

Aggie Pak Yee Lee

Aggie Pak Yee Lee

Vivian Ostrovsky

Vivian Ostrovsky

Wenhua Shi

Wenhua Shi

Théo Verprat

Théo Verprat

Vincent Guilbert

Vincent Guilbert

Susan Hughes

Susan Hughes

Samuel St. Pierre

Samuel St. Pierre

Simona Nastac

Simona Nastac

Roger Deutsch

Roger Deutsch

Raulca Popa

Raulca Popa

Rachel Echenberg

Rachel Echenberg

Nate Dorr

Nate Dorr

pics 251

pics 251

Per-Anders Agdler

Per-Anders Agdler

Milla van der Havre

Milla van der Havre

Milena Morales Rey

Milena Morales Rey

Max Mitchell

Max Mitchell

Mike Hoolbbom

Mike Hoolbbom

Matt Mullins

Matt Mullins

Masha Vlasova

Masha Vlasova

Fringeologys3

Fringeologys3

Marco Joubert

Marco Joubert

Martina Selva

Martina Selva

Magdalena Salner

Magdalena Salner

Magdalena Bermudez

Magdalena Bermudez

Kornej Rokotyan-Skolol'skij

Kornej Rokotyan-Skolol'skij

Lilian Robl

Lilian Robl

Lydia Ricci

Lydia Ricci

Jonathan Riles

Jonathan Riles

Josh Weissbach

Josh Weissbach

Joe Hambleton

Joe Hambleton

Jérémy Griffaud

Jérémy Griffaud

Sally Lawton

Sally Lawton

Sally Lawton is a filmmaker and writer based in Milwaukee, WI. Her work has been exhibited at The Nightingale Cinema, Echo Park Film Center, Media City Film Festival, Onion City Film Festival, as well as many other venues. Her writing has been featured in Brink Literary Journal. She completed her MFA at The University of Wisconsin Milwaukee and teaches at MIAD.

Michelle Levy

Michelle Levy

Michelle Levy is an artist, storyteller, writer, performer, curator, and cultural producer based in Brooklyn, NY. She uses performance, video, storytelling, and ritual to investigate the space between reality and fiction where identity is constructed. Her work has been presented across New York City, Los Angeles, Prague, Kraków, Warsaw, and Szczecin. Levy is co-founder of Temporary Files, an experimental, cooperative, video art-making platform.

Lluis Nadal

Lluis Nadal

Laila Mestari

Laila Mestari

Born in Casablanca, Morocco, Laïla Mestari lives & works in Chicago and Montreal. Driven by a continuous dialogue between the visual and performing arts, her autobiographical practice touches on themes such as diasporic identity, ecofeminism and transcorporality. Her work uses photographs, textile works, installations, video-performances and drawings that highlight the surreal overlap of life and fiction, of the intimate, the political, the primitive, the digital, the banal and the marvelous.

Lin Li

Lin Li

Originally from Hong Kong and now settled in Scotland, Lin Li started her creative practice late in life and her practice involves mainly moving image and sound. Her output encompasses dozens of short films, which explore a variety of subjects of personal significance to her such as migration, the temporality and transience of existence, and the concept of 'peace'. Her work can be viewed at www.linli-art.com.

Eneos Çarka

Eneos Çarka

Eneos Çarka is a Los Angeles based filmmaker. he is currently a PhD student and Annenberg Fellow in Cinema and Media Studies at the University of Southern California. His films have screened at numerous festivals, galleries, and cultural events such as Rencontres Internationales Paris/Berlin in Musée du Louvre, Message to Man IFF, and Festival dei Popoli among others. They focus on character studies and deal with memory, identity, and family relations.

Elian Mikkola

Elian Mikkola

Elian Mikkola is a Finnish Moving Image Artist based in Canada. Mikkola works closely with both analog and digital images and extensions and hybrids of these mediums. Their work explores themes such as memory, spatial dependences and queer belonging. Mikkola’s work has been showcased in several film festivals in Canada and internationally. Their latest two films premiered at International Film Festival Rotterdam 2020 and Hong Kong International Film Festival in 2021.

Vincent Hewett

Vincent Hewett

Taking the human subconscious as his arena, Vincent's work questions mechanisms of meaning-making, exploring the symbolic associations and processes through which we construct language, narrative - and ourselves. In exploring this territory, Vincent draws on his own dreamscapes, video footage and poetry, often collaborating with AI technologies like geometric algorithms, text generators and automated voice software, to conjure layered compositions that blur the boundaries.

Anuj Malhotra

Anuj Malhotra

Anuj Malhotra is a critic, curator, and filmmaker based out of New Delhi, India. In 2012, he founded Lightcube He also helped conceive the theoretical model for The Dhenuki Cinema Project. Anuj also publishes Umbra, the country’s only newspaper devoted to the study of the topographies of alternative film in India. He recently finished Tales from Building No. 37 (2021), a film funded under Project 560.

Victoria Oliver Farner

Victoria Oliver Farner

Victoria Oliver Farner is an audiovisual artist, film editor and graphic designer. The deconstruction of conventional film forms from a re-reading of structuralist practices is a central theme in her work, as well as experimentation with the word, oral or written, in relation to the image. Formed at the Laboratory of Contemporary Creation and Practice, Master.LAV, in 2019 she premiered "Eyes on you" at the Filmadrid International Film Festival, as well as the video essay "Peripheral Attention".

Shivam Kaushik

Shivam Kaushik

Shivam Kaushik is a self-taught filmmaker, he started to explore filmmaking using his phone making short films in the formats of diaries. In 2021 he made Sleep Of Trees which combines the mythmaking of folklore with cityscapes. His interest lies in the mythical nature of images and how they are projected in the contemporary. Sleep Of Trees was selected at Alternative Film/Video 2021, Belgrade, SiGNS Film Festival, 2022, has been longlisted for TOTO Funds the arts, 2022

Sarah Tremlett

Sarah Tremlett

Sarah Tremlett (Poem Film) MPhil, FRSA, SWIP, Bristol Poetry Institute Partnerships Board Member is a commissioned poetry film-maker, poet and theorist, particularly enquiring into the philosophy of poetry film. She has begun curating family history poetry films (see LYRA 2021), and her own family history poetry film project TREE is ongoing, comprising poetry, poetry films and research www.liberatedwords.com www.sarahtremlett.com

Fanny Béguély

Fanny Béguély

Fanny Béguély is a French visual artist and filmmaker, graduated of Le Fresnoy - Studio national des arts contemporains (FR). Her practice fluctuates between cinema, photography and per- formance. She is interested in the relationship with the invisible, the living, in a reconciliation between flesh and spirit, in search of a less anthropocentric perspective. She won the Jury’s Special Mention of the International Short Film Competition at Riga for her last film Pneuma.

Heloise Bargain

Heloise Bargain

Héloïse Bargain is a Montreal-based filmmaker. She made her debut at Radio-Canada as a video journalist in Acadia and Manitoba before flying to Russia in 2018 where she produced full-length reports for the Moscow Times. In 2020, devoting herself fully to her love of reality cinema, she joined the documentary program at L'inis and directed two short films: La Bouilloire as well as Jocelyne and Serge.

Hanna-Mari Ihalainen

Hanna-Mari Ihalainen

Born in Riihimäki, Finland, in 1982. Lives in Espoo, Finland. Drama Instructror and Master of Social Sciences. First-time film director with a zero budget and her heart on her sleeve. Loves animals, horror movies and theater.

Isabelle Hayeur

Isabelle Hayeur

Isabelle Hayeur is a Canadian artist known for her photographs and her experimental videos. Her work is situated within a critical approach to the environment, urban development and to social conditions. Her works have been shown at the National Gallery of Canada (Ottawa), Massachusetts Museum of Contemporary Arts (North Adams), Neuer Berliner Kunstverein (Berlin), Musée d’art contemporain de Montréal (Montreal), Today Art Museum (Beijing) and in many video festivals.

Jade Marchandeau

Jade Marchandeau

Jade Marchandeau is a French-Israeli video artist. Born in Paris in 1995, she studied her first degree in Toulouse’s Beaux Arts (France) to then finish her second degree in Bezalel Academy of Art and Design (Tel Aviv, Israel). Her work focuses on her personal life, relationships and experiences, she often displays footages of her family and friends and questions her identity through the recurring themes of love, abandonnement and the duality generated by being bi-national.

Justin Beaulieu

Justin Beaulieu

Coming from a dramatic arts background, Justin Beaulieu first became interested in fictional cinema before turning to reality cinema. He was content to keep his films in his head for several years before trying out at the Course des régions pancanadienne in 2017, where he won several awards. He decided to complete L'inis’s documentary program before going professional.

Johanna Aust

Johanna Aust

Johanna Aust är dokumentärfilmare, producent och en del av performancegruppen Häppi Töle. Hon är utbildad och verksam i Berlin sedan mitten av 90-talet. I PETRA & PETER- en syskonsaga (2020), får vi följa hennes barndomsvänner Petra, som är adopterad, och hennes svenske lillebror Peter under fem år. I hennes nya film LIVET EFTER IDA får vi möta en familj från Upplands Väsby och följa läkeprocessen efter ett oförsonligt brott. Detta är en rapport om uthållighet, närvaro och om att samla och se.

Jane Glennie

Jane Glennie

Jane Glennie makes films that have screened at festivals across the world, featured on www.shondaland.com and at the Southbank Centre. They have received distinctions and awards at Weimar Poetry Film Competition (Germany), Oxford Brookes Poetry Film Competition (UK), Rabbit Heart Poetry Film Festival (USA), and Poole Poetry Film Competition (UK).

Neil Ira Needleman

Neil Ira Needleman

Born in Brooklyn, New York toward the middle of the last century, and I began tinkering with moving images shortly after that. Throughout the decades, I’ve continued to capture and manipulate images, attempting to develop a sense of vision that is honest, engaging, provoking, inspiring, and worthy of repeated viewing. Sometimes I actually succeed.

Raed Rafei

Raed Rafei

Raed Rafei is a Lebanese filmmaker, writer, scholar, and multimedia journalist. For over fifteen years, he worked as a reporter. . Rafei made two feature-length films: 74 (The Reconstitution of a Struggle) (2012) and Here I am ... Here you are (2016), in addition to several short films. He is currently a Ph.D. candidate in Film and Digital Media at the University of California, Santa Cruz. www.raedrafei.com

Sarina Hahn

Sarina Hahn

Sarina Hahn is a multidisciplinary artist working across text, images and sound. They are inspired by their relationships, the tools they use, insurgent theories of bodies, language and history, and the general question of possibilities for new becomings. They currently live in Oakland, California.

Sara Sowell

Sara Sowell

Sara Sowell is a multidisciplinary artist and film editor who works in moving image, performance and sound. Her films and videos undermine the legacies of art and media production throughout history, including Dada, Surrealism, reality television and cinema’s prehistory. Her work has been exhibited in venues, galleries and festivals. She is currently teaching multidisciplinary arts and film courses in Milwaukee, WI

Lee Campbell

Lee Campbell

Dr Lee Campbell is an artist, poet experimental filmmaker, writer, Senior Lecturer at University of the Arts London, curator of regular performance poetry night POW? Play on Words in South London and founder of Homo Humour, the first of its kind project on contemporary queer male film and moving image practices that explore humour and LGBTQ+ storytelling. . His experimental performance poetry films have been selected for many international film festivals since 2019.

Fringeologys2

Fringeologys2

Martin Gerigk

Martin Gerigk

Martin Gerigk is a composer of contemporary music. His repertoire includes compositions for orchestra and chamber music. In addition to his musical work he is known for his remarkable audiovisual art and experimental films which focus on inherent synesthetic connections of sound and visual perceptions. Besides creating interwoven aural and visual landscapes of music, nature sounds and video sequences one important aspect of his art is the illustration of the hidden poetry of nature phenome

Kelly Gallagher

Kelly Gallagher

Kelly Gallagher is a filmmaker, animator, and Associate Professor of Film at Syracuse University. Her creative work is rooted in themes of resistance, struggle, political histories, and personal explorations. Her award-winning films and commissioned animations have screened internationally. Her most recent animations have also screened on Netflix and PBS. Kelly enthusiastically organizes and facilitates fun and inclusive film workshops, camps, and masterclasses.

Ana Elena Tejera

Ana Elena Tejera

Ana Elena Tejera is a Panamanian film director, performer and actress & artist resident at Le Fresnoy. Tejera premiered her first film, "Panquiaco" (2020), at the Rotterdam International Film Festival in the official Bright Future Competition at IFFR in 2020. Her latest film, A Love Song in Spanish, premiered at the Berlinale, part of the Berlinale Shorts program.

David Sanchez

David Sanchez

It is by meeting others that David learned, on his own, the principles of sound, image and editing. Camera in hand, he traveled the world for nearly four years documenting his chance encounters and vibrant experiences. After training in documentary film production at L’inis, he now focuses on passing on the tales of those who fight for social justice, thus contributing to society’s evolution in his own way.

Tanya Holm

Tanya Holm

Emilie Löfgren och Tanja Holm träffades på masterprogrammet i Dokumentära processer vid Stockholms Konstnärliga Högskola 2020. Vi dras till ämnen som rör vid människors inre, deras tankar, känslor och hur man tar sig igenom saker i livet. Under residenset i Tranås kommer vi påbörja utvecklingen av två nya dokumentära kortfilmsidéer där vi testar hur form och rytm kan rama in ett ämne.

Emelie Löfgren

Emelie Löfgren

Emilie Löfgren och Tanja Holm träffades på masterprogrammet i Dokumentära processer vid Stockholms Konstnärliga Högskola 2020. Vi dras till ämnen som rör vid människors inre, deras tankar, känslor och hur man tar sig igenom saker i livet. Under residenset i Tranås kommer vi påbörja utvecklingen av två nya dokumentära kortfilmsidéer där vi testar hur form och rytm kan rama in ett ämne.

Akio Yuguchi

Akio Yuguchi

Born in Hamamatsu, Japan, Akio Yuguchi graduated in English Literature at Meijigakuin University in 2009. He joined Qotori Film in 2008, working for Music Video and Video Installation as an offline editor and an assistant director. In 2015, he received a master’s degree in Audiovisual Media from Baltic Film Media School in Estonia. Yuguchi currently lives/works in Geneva, Switzerland.

Josh Weissbach

Josh Weissbach

Josh Weissbach is an experimental filmmaker. His films and videos have been shown worldwide. The majority of Josh Weissbach’s cinematic practice has been an exploration of topoanalysis, which is defined by Gaston Bacherlard as the “study of the sites of our intimate lives.”

bottom of page